Децата на две от най-големите звезди в историята на Националната баскетболна асоциация правят своите стъпки в професионалния спорт.

Става въпрос за дъщерята на може би най-скандалната и противоречива звезда на баскетбола - Денис Родман, както и за сина на човека, изковал шестте титли на Чикаго Булс рамо до рамо с Джордан. Естествено, че става върпос за Скоти Пипън.

Дъщерята на Денис Родман - Тринити, се превърна в най-младата жена в професионалния футбол на САЩ, като освен това вкара и гол в дебюта си.

18-годишната Тринити Родман предпочете директно да заиграе професионлано след гимназия, прескачайки колежанския спорт, каквато е общоприетата практика отвъд океана. Тя стана част от тима на Вашингтон Спирит, а пет минути след появяването си за първи път в игра, вкара гол, за да оформи поражението на своя тим с 2:3 от отбора Северна Каролина.

Всички специалисти бързо предрекоха, че Тринити Родман може да се превърне в една от най-големите звезди на женския футбол, като също така да има ключова роля в американския национален тим, който е абсолютен хегемон при дамите.

Самата тя бързо отклони всички въпроси за легендарния си баща, който има 5 титли на НБА. Две с тима на Детройт и три с Чикаго Булс в компанията на Джордан.

"С баща като него, никой не ме пита за моята майка, която всъщност е модел за подражание и най-важният човек в живота ми. Тя стои зад всеки мой успех, макар никога да не е била част от НБА и никой от вас да не ме пита за нея. Тя е най-близкият ми човек, спрете с върпосите за баща ми", заяви Тринити.

В същото време стана ясно, че НБА може да се сдобие с нов Скоти Пипън, но младши.

20-годишният син на великия Скоти Пипън ще бъде част от следващия драфт. Макар все още да е втори курс в колежа, той може би ще прекъсне, за да преследва професионална кариера.

Специализираните в колежанския баскетбол медии отвъд океана отбелязват, че макар да не е бил особено впечатляващ играч в първи курс, в момента Пипън младши е сред обещаващите таланти в цялата страна.

В момента 191-сантиметровият пойнт гард е част от университетския тим на колежа Вандербилт в Нешвил, Тенеси.

Едва ли има спортен фен, който да не знае за великия му баща Скоти Пипън. Човек, който просто нямаше как да излезе от сянката на Джордан, но имаше не по-малка заслуга за успехите на Чикаго Булс през 90-те.