Видеа с един много различен баскетбол се превърнаха в хит в последните часове в социалните мрежи и вече имат милиони гледания.

Монахини от манастира "Сан Леандро" в Севиля разнообразяват дните си с играта с оранжева топка, като кошовете са поставени във вътрешния двор на постройката.

Някои от тях са от Кения и Танзания, уточнява местният в. "Ел Диарио Андалусия". Именно те са дали идеята за игрите, както и са издействали да им бъдат доставени кошовете за баскетбол.

В манастира основното занимание на монахините в последните седмици е шиенето на предпазни маски, които станаха най-търсената стока в Испания с бума на заразата от Covid-19.

В страната доказаните случаи на вируса са над 184 хиляди, а жертвите - над 19 000. Това е третата по смъртност от заразата държава в света след началото на пандемията (пред испанците са САЩ и Италия).

Сестра Нативидад, която ръководи случващото се в метоха, даде обяснение пред вестника за спортната дейност там.

Баскетболът е редовно занимание и се играе всеки ден, като с него монахините разнообразяват времето си. Те седят на не по-малко от метър една от друга и си подават топката, след което стрелят по коша. Не е типичен баскетболен мач, но...

През останалото време са заети да шият маски - произвеждат по около 500 ръчно изработени на ден, като всяка работи в отделна стая.

Те отиват за домове за сираци и възрастни хора в региона, като всяка вечер бус на социалните служби идва до манастира, за да вземе продукцията от деня.