Феновете по света продължават да се присмиват на колегите си от Аякс, които сътвориха огромен гаф в минутите преди голямото дерби на Нидерландия.

По традиция "Де Класикер" между Аякс и Фейенорд е сцената за най-зрелищните хореографии и представяния от страна на феновете в ниската земя, но този път всичко се превърна в един огромен гаф.

С началото на неделното дерби, което Аякс спечели драматично с 3:2, ултрасите на домакините предизвикаха пожар на собствената си трибуна, в която най-отдадените фенове на тима заемат своето място на "Йохан Кройф Арена".

Видео от куриозния момент вижте на MAXSport.live.

Всичко започна по прекрасен начин, защото феновете бяха подготвили впечатляващо пирошоу, състоящо се от изстреляни от трибуната фойерверки, които създадоха наистина страхотен ефект.

Очевидно обаче авторите на тази хореография не бяха дообмислили добре нещата, защото секунди по-късни точно на оградата на сектора избухна пожар, при това не леко тлеещ огън, а кадрите ни показа доста сериозни пламъци.

Оказа се, че заради фойерверките част от закаченото на оградата голямо знаме на ултрасите е избухнало в пламъци.

Често по европейските терени виждаме ултраси да палят шалове и фланелки на противниковия тим, но Аякс подпалиха своето знаме, заради което станаха обект на присмех от феновете из континента.

За шастие инцидент се размина както без пострадали от самия огън, така и от хора без последствия от тежкия черен дим, който обхвана трибуната при гасенето.

И докато тук говорим за поражения по стадиона, нанесени от собствените фенове, то Нидерландия в последната година се прочу с доста несигурните си съоръжения, три от които буквално се разпаднаха.

При това говорим за стадиони на елитни тимове с лиценз за мачове от международната сцена.

През октомври трибуна буквално се срути, докато гостуващите фенвое на Витес празнуваха победата над местния си враг НЕК Ниймеген. За щастие отново без пострадали.

Силни ветрове пък буквално откъснаха парчета от стадионите на Грьонинген и АЗ Алкмаар, като в случая с АЗ дори и част от козирката се срути. Тези два инцидента за щастие се случи в дни, когато на стадионите нямаше мач.