Неочаквана изненада за американската звезда в алпийските ски Линдзи Вон. Малко след последния старт в кариерата си Вон получи обаждане от друга спортна легенда - Роджър Федерер.

От екипа на RTS Sport подадоха на Вон телефон и слушалки, а от другата страна на линията бе самият Федерер, с когото от години са добри приятели.

Включването на носителя на рекордните 20 титли от Големия шлем искрено зарадва олимпийската шампионка от Ванкувър 2010, която се оттегли от белите писти с бронзов медал от спускането в Оре, Швеция.

"Здравей, Линдзи, аз съм. Големи, големи поздравления за една прекрасна кариера. Зная, че в последните няколко месеца ти опита всичко, за да бъдеш готова. Мислех за теб, гледах те, видях и падането в Супер-Г преди дни. Гледах те заедно с децата ми и искам да ти кажа браво, можеш да се гордееш със себе си и се надявам да се наслаждаваш на този момент, въпреки че може да ти е малко тъжно сега. Чао", каза Федерер.

Американката, която не успя да скрие усмивката си, му отвърна с думите: "Родж, ти си най-добрият, човече! Ще дойда на "Уимбълдън" и искам да видя добро представяне от теб. Чакам с нетърпение да карам ски с децата ти. Ще бъде прекрасно. Обичам те, благодаря ти".