Група футболни фенове в Бангладеш бяха глобени за нарушаване на мерките за ограничаване на коронавирусната инфекция в страната, тъй като са празнували рождения ден на аржентинската звезда Лионел Меси, съобщиха медиите в азиатската страна.

Съдията Фероз Хусаин обяви, че е наложил глоба от по 100 така (1.17 долара) на всеки от 15-те човека, събрали се в ресторант в региона Чуаданга, намиращ се на около 170 километра западно от столицата Дхака.

"Намерихме ги да седят вътре в ресторанта и да чакат да настъпи рождения ден на Меси, заяви Ферос Хосаин, който водеше взвод от войници, чиято задача е да гарантира, че хората следват здравните указания, за да се спре разпространението на вируса. Бангладеш е една от най-засегнатите страни в Югоизточна Азия, като от началото на пандемията 126 606 човека са се инфектирали, а близо 1700 са починали.

Самият Лионел Меси е истинско божество в Бангладеш, а в сряда навърши 33 години.

Феновете, повечето от които са непълнолетни, получиха наказанието за неспазване на правилата за физическо дистанциране в затворена зона. Съдията обави, че собственикът на ресторанта е глобен с 6 000 такса (повече от 70 долара), тъй като заведението е било отворено след залез слънце, каквато е мярката в страната.

След премахването на националната блокада на 30-и май тази азиатска страна сега се опитва да ограничи заболяването с локални рестрикции, като се дава шанс на незасегнатите райони за по-нормален начин на живот.

Футболът набира все по-голяма популярност в Бангладеш, въпреки че странана никога не се е класирала на Световно първенство. Мачовете стават все по-посетени, а в местната първа лига работят треньори от Португалия, Хърватия, Германия, Испания. В тима на Башундара Кингс пък беше привлечен национал, играл на Мондиал 2018 в Русия- това е Даниел Колиндрес от Коста Рика.

Доскоро в тази страна игра и българинът Антонио Ласков, който обаче се прибра в България след избухването на пандемията.