В анализите си на Мондиала, загубен след драматичен финал срещу Аржентина, френските медии посочиха конкретен играч като виновник за неособено добрата атмосфера.

Макар Франция да бе само на дузпи от защита на титлата си, не всичко за "петлите" вървеше хармонично.

Редица контузии, неособено добри отношения между играчите в тима, както и кавги с Дидие Дешан съпътстваха тима, а странно или не, най-лошото момче в съблекалнята се казва Бенжамен Павар.

Десният краен бранител на Байерн (Мюнхен), който изгря за голямата сцена на миналия Мондиал, когато изненадващо бе на терена в шес от седемте френски мача към титлата.

Той стартира и Мондиала в Катар. Павар бе титуляр в първия мач срещу Австралия, но след това изненадващо остана на пейката и не стъпи на терена дори при наличието на многото контузени и тръшнати от вирус играчи.

Причината е, че Бенжамен Павар е имал токсично влияние върху съблекалнята.

Той със сигурност не е сред любимците на своите съотборници, които установили, че именно Павар изнася тайни на отбора на пресата чрез журналисти, с които има близки контакти.

Освен това играчът изобщо не си мерел приказките и често влизал в остри конфликти с голяма част от колегите си.

А на всичкото отгоре скандал възникнал и с Дидие Дешан. Разкритикуван за играта си, той не замълчал, а отговорил и влязъл в открит конфликт с треньора.

До края той е бил наясно с ролята си на отхвърлен, но все пак е останал в Катар до финала, а това е продължило да трови атмосферата в лагера на "петлите".