Футболен национал се прочу, след като влезе ударно в криминалните хроники.

Става въпрос за Жан-Мануел Недра - основен футболист в държавния тим на Мартиника. Той е бил арестуван заедно с половинката си на летище "Роаси-Шарл де Гол" в Париж, след като полицаите открили 109 килограма кокаин в багажа му.

29-годишният футболист е състезател на Айглон дьо Ламентин, който участва в първенството на Мартиника, както и в турнира за Купата на Франция.

След гръмването на скандала от клуба излязоха с официално изявление по случая.

"Без да знаем степента на ангажираност, научихме, че един от нашите играчи е бил арестуван на летището в Париж за трафик на наркотици. Ще останем обединени в нашата работа по спортно образование, борба със злото и защита на нашите млади футболисти от рисковете и последствията от този тип среда", заявиха от Айглон дьо Ламентин.

Недра със сигурност остава за дълго в ареста, докато партньорката му е била освободена и ще остане под наблюдение, информират френските медии.

Скандалът ще коства футболната кариера на национала, но това в момента е по-малкият му проблем. Защото според местните закони, той може да прекара 20 години зад решетките заради подобен колосален по размер трафик на наркотици.