Надали има футболен отбор в света, чиито фенове да са винаги на 100% зад решенията на клубното ръководство.

Винаги ще се намират запалянковци, които недоволстват от случващото се - било то за трансфер, било то за договор на даден играч или трень, но сега се задава революция. Поне на едно място - в Шотландия.

Шефовете на Ливингстън, подвизаващ се в местния елит, дадоха управленски функции на феновете, макар и по само една тема. Привържениците трябваше да решат дали един от вратарите на отбора заслужава нов договор.

Гари Мейли е трети вратар и е единственият играч в Премиършип в Шотландия, който не е с изцяло професионален контракт. За две години няма нито един мач за първенството, а през настоящата кампания има само 90 минути в двубой за Купата.

Въпреки това шефовете на Ливингстън направиха футболна революция, давайки право на феновете да решат дали Мейли да остане в отбора с нов договор или не. За целта те пуснаха анкета в Twitter, като идеята е била на един от помощник треньорите в щаба - Дейвид Мартиндейл.

Повече от 200 000 гласа решиха какво ще се случи с Мейли, който се занимава със строително инженерство, когато не е вратар.

Самият страж е пожелал да бъде даден договор на някой от юношите на клуба, но се е съгласил с идеята на Мартиндейл при всеки глас да бъде даван един паунд за благотворителност. 

В Ливингстън явно са си мислели, че ще съберат 500-600 гласа, но ситуацията бързо ескалира, а в крайна сметка Мейли, който заиграва професионално на 33 години, получава нов контракт след вот на доверие от феновете.

Вратарят е съотборник с Аймен Сюда, който игра за Локомотив (Горна Оряховица), Локомотив (Пловдив) и Пирин (Благоевград) в България, а сега е в Шотландия.