Боксьорът Мики Гарсия изживява дните на най-голямата си слава в Америка, след като е на път отново да се бие за световната титла в полусредна категория, загубена от Ерол Спенс Джуниър. Двамата изиграха 12 страхотни рунда, преди победата да иде за съперника на мексиканеца.

Мики чака своя реванш, той вече е шампион нееднократно в няколко версии и категории на професионалния бокс и се гордее с рекорд от 40 победи и една загуба. Списание "Ring" му даде престижната си титла за №1 във всички категории за 2013-а, а през миналата година бе десети в общата класация на ESPN в бокса, като пред него са само асове като Тайсън Фюри, Антъни Джошуа, Канело Алварес и т.н.

Гарсия може и да не е най-богатият спортист в света, въпреки че е припечелил немалко в кариерата си, която продължава вече 14 години. Но освен милионите, заработени на професионалната сцена с ръкавици на ръцете, той участва в сериали и се снима в реклами.

ВИЖТЕ БИЖУТАТА В КОЛЕКЦИЯТА НА ГАРСИЯ>>>

Мики Гарсия

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Специално за платформата The Athletic Мики показа и голямата си гордост - в имението му в Редландс, Калифорния, има специален гараж. По-скоро хале, в което има един куп скъпи и редки автомобили. Голямата му страст и негово хоби е колекционирането именно на такива коли.

Ето ги, показани пред хората от The Athletic, с малка история зад всяка една от тях.

2010 Dodge Challenger SRT

Когато чува, че са произведени само 200 такива, Мики започва да издирва колата.

Купува я за около 85 000 долара, не е напълно нова - взима я от човек, минала е около 800 километра, преди боксьорът сам да я закара у дома от Сан Карлос, в другия край на щата Калифорния. Днес този модел би струвал около 250 000 долара, ако Гарсия реши да го продаде.

1993 Land Rover Defender 110

Моделът е ретро, но едва преди няколко седмици Мики Гарсия успява да се сдобие с него. Издирва дълго време продавач, за да стигне до класическия автомобил. Изключително издръжлив, проходим или, както го нарича боксьорът: "Вечен".

Плаща за него 110 000 долара, защото е каран и използван, но истинската му цена днес би била около 200 000 долара.

2013 Land Rover Defender 110

2013 Land Rover Defender 110

Купува го в Мексико Сити, като плаща там на местен колекционер 71 000 долара. "Ако го вземеш в Щатите, ще струва двойна повече", хвали се Мики. Няма еърбег, няма никакви екстри и вози страшно грубо. "Това е машина, с която можеш да прекосиш океана", смее се Гарсия.

Никога не би го продал, но е напълно възможно да му вземе между 150 и 200 хиляди долара, ако все пак реши да го направи.

2016 McLaren MSO-HS

Само 25 такива са пуснати в продажба изобщо по света и според боксьора, това е най-скъпото бижу в колекцията. Поне като цена.

"Днес ще струва около 750 000 долара, но мога да и взема и 800 000, защото е със специално поръчан сребрист цвят", описва ситуацията Гарсия.

Купува я директно от собственика, който дори не я е обявил за продажба. Кара я основно из поляните край имението, защото "това не е автомобил, с който да идеш в града, нали"...

2017 Dodge Viper GTS-R

Фен на тази кола от тийнейджърските му години, Мики няма търпение да получи шанс да я прибере в гаража си. "Това беше последната серия, която произведоха и повтаря точно модела от 1996-а. Взех червен, но двигателят изпуши след 4000 километра и се наложи да го сменя. Крайслер ми помогнаха в това."

Плаща за него 150 000 долара, но в наши дни на аукциони и онлайн моделът върви дори за по 200 000.

2019 Lamborghini Aventador SVJ

Само 900 такива са произведени и продадени по света. Това е "Кралят на пистата", според думите на Мики Гарсия, който разказва как я е купил в Хюстън, като я е пробвал за една обиколка около офисите на дилъра, който я продава. Веднага след това подписва документите и я прибира в гаража.

Цената на този суперавтомобил днес би започвала от 530 000 долара, но Мики няма никакво намерение да продава.

2013 Rolls-Royce Phantom Hardtop Coupe, Aviator Collection

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

2016 Lamborghini Aventador SV

Този модел е още по-рядък - само 600 такива има по-света. С него няколко пъти боксьорът ходи за уикенди в Лас Вегас, като галено го нарича "Автомобилът на Батман". Вероятно това е любимата му кола за излизане, въпреки че е почти сигурно, че е и тази, която най-много бие на очи и се откроява в трафика на Калифорния.

Официално цената е 493 000 долара, но няма как да я купите за нея, защото фабрични модели вече не се предлагат. От колекционер би струвала два пъти повече.

2013 Rolls-Royce Phantom Hardtop Coupe, Aviator Collection

Едно от 35-те произведения на изкуството на култовата марка, които съществуват. Моделът е специален, купен от частна колекция в Далас, където местен маниак се съгласява да се раздели с него. Пълна с екстри, колата предлага и място за хранене, както и пълния комплект прибори за това. Има минихладилник, телевизор... С две думи - можеш спокойно да поживееш в нея, докато прекосяваш Щатите, например.

Вероятно цената е поне 500 000 долара, но екстрите могат да я закарат по-скоро в посока 550-600 хиляди. Но това е още един от моделите, които Мики определя за непродаваем.

Изобщо - човекът си има хоби, което не всеки може да си позволи. Признава, че колите гълтат голяма част от времето, в което не тренира за поредния мач.

ВИЖТЕ БИЖУТАТА В КОЛЕКЦИЯТА НА ГАРСИЯ>>>

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Мики Гарсия

Снимка: Getty Images/Guliver Photos