Лаура Зигемунд никога не бе стигала по-далеч от третия кръг на сингъл в турнирите от Големия шлем. Днес, на 32-годишна възраст, германската тенисистка се класира за дебютния си четвъртфинал - на "Ролан Гарос". Световната №66 победи Паула Бадоса от Испания в два сета, за да стигне до последните осем в Париж. 

Съвсем редовно виждаме тенисистите да се подсилват между геймове или сетове с плодове, най-честно банани или с барчета с овесени ядки или нещо подобно, но Зигемунд отвори изцяло нова страница в похапването на корта. 

Опитната германка водеше със сет и пробив, когато противничката ѝ взе медицински таймаут. Лаура не губи време и седна, след което извади кафява картонена купичка, от която си похапна нещо, което приличаше на паста.

"Вероятно е изглеждало странно да ям с вилица на корта, но това беше по-добър вариант от нещо сладко", обясни тя след края на мача и поясни, че е имала нужда от въглехидрати.

Изглежда Зигемунд се е подсилила достатъчно добре, защото малко след това спечели втория сет с 6:2 и продължи напред към четвъртфиналите, където я очаква №7 в основната схема - Петра Квитова.