Голмайсторът на гръцкото футболно първенство през последните два сезона - Юсеф Ел-Араби, получи присъда от година затвор и две години пробация.

Нападателят на Олимпиакос получи присъдата си от френски съд, а причината е побой над двама малолетни младежи.

Ел-Араби, който е роден във Франция, но има марокански корени и представлява националния тим на африканската страна, е пребил младежите със своите братя, двама от които също получиха присъди.

Инцидентът се случил преди три години в град Монпелие, където Юсеф Ел-Араби и цялото му семейство празнували свещения за мюсюлманите празник Рамазан. Въпросните младежи, тогава на 13 и 16 години, хвърлили стъклени бутилки по терасата на празнуващото семейство.

Това накарало играча и братята му да слязат и да потърсят саморазправа с момчетата. По думите на свидетели, а и разказ на потърпевшите, братята Ел-Араби ги повалили на земята, след което започнали да ги ритат.

Юсеф Ел-Араби и братята му обаче отричат това. Според тя всичко е минало само със забележка и леко потупване, без сериозна физическа саморазправа.

Съдът обаче даде година затвор на Ел-Араби. Естествено, че мароканският национал ще обжалва, като не е изключено да се потърси споразумение с потърпевшите, за да бъде избегната ефективната присъда.