Футболните страсти в Чили традиционно са горещи, а когато в играта влезе личност като Даниела Чавес, нещата излизат далеч извън спортно-техническите измерения.

Тя е горещ модел в истинския смисъл на думата - бивше момиче на "Плейбой", популярна в цяла Южна Америка, както и свързана отблизо с любимата игра не само на този континент. Русокосата фурия възпламени изданието на Копа Америка 2015, когато стана "лице на турнира", макар при нейните пищни форми този израз вероятно да не е най-точен.

Embed from Getty Images

Даниела е запален привърженик на един от традиционните, макар и не най-успешни отбори в Чили - О`Хигинс. Той изпитва някои финансови затруднения в последните сезони, идващи не толкова от липсата на възможности на собствениците от фамилия Абумохор, а от нежелание да се инвестират твърде големи средства.

Чавес е отправила запитване за цената на клуба от Ранкагуа, а отговорът е бил - в диапазона на 6 милиона долара.

Моделът обяви в социалните мрежи, че ще се договори на кота "5 милиона" и ще успее да събере парите бързо, защото наистина има интерес към клуба.

В Чили се пише, че зад нея седи друга икономическа групировка, която иска да я използва за лице (и тяло) на сделката.

За месец Даниела е натрупала сумата от близо 5 милиона долара с платения си профил в платформата за видеа за възрастни OnlyFans, където нейната поява е предизвикала фурор.

И на 25 юли се появи съобщение от нея в медиите в страната: Парите ги има, съвсем скоро ще са по сметките ми, давам оферта за клуба!

Тогава за първи път реагира официално и О`Хигинс, като в нея се казва, че "клубът е изненадан от медийните публикации и не знае за интерес от никой бизнесмен". Освен това се уточнява, че реалната оценка на активите е поне 10 милиона долара, без в тях да бъде включвана строящата се нова тренировъчна база.

Тоест - Даниела ще трябва да се потруди още в OnlyFans, ако иска да влезе в параметрите за сделка за любимия отбор.

Естествено, най-вероятно става дума за пиар трикове, но е факт - спечелените от Чавес пари с видеата в платформата са впечатляващи.

Дали ще ги даде за един футболен отбор и дали той ще е желаният от нея - това времето ще покаже.

Embed from Getty Images