Легендарният хърватски треньор Мирослав Блажевич направи интересен коментар, като определи стоенето у дома за доста по-тягостно, от това в затвора.

85-годишният Блажевич, който изведе Хърватия до третото място на Мондиал 1998, има своя кратък престой зад решетките, така че чувството не му е непознато.

През 1995-а той прекара 17 дни във френски затвор, по обвинение, че 6 години по-рано е взел 420 000 франка, за да уреди мача между водения от него Нант и Марсилия. Той бе освободен и глобен със 100 000 франка, но сегашната изолация се вижда доста по-тягостна за Чиро.

Пред вестник "Курир" той сподели:

"Осъзнайте се всички! Аз съм в рисковата група и със сигурност няма да се измъкна, ако ме пипне този вирус. Седя си в къщата и съм дисциплиниран.

Моля се на Бог да не бъда уловен от това зло, защото съм изложен на риск. Ако ме хване, няма да го преживея. Ще си отида от този свят. Седя вкъщи, слушам всичко, което ми се препоръчва и действам.

Когато видите, че Китай и Америка с всичките си милиарди са безсилни да предотвратят този вирус, какво остава след това на обикновения човек? Не мога да се отчайвам, затова е важно да продължите да бъдете весели и честно казано, когато някой ми звънне да ме чуе, ме радва. Между другото, да стоя в моята барака е доста по-тягостно, отколкото когато бях в затвора във Франция".