Един от играчите на турнира Turkish Masters в снукъра предизвика голям скандал в поведението си.

Англичанинът Робърт Милкинс използва хубавото време в турския курорт Анталия, за да отпразнува своя 46-и рожден ден на 6 март.

Това обаче му направи лоша шега, защото вчера Милкинс, който носи колоритния прякор Млекаря, имаше мач срещу бившия финалист на Световното Дин Дзунхуей от Китай.

Световният №44 загуби срещата с 4:5 фрейма, след като водеше с 4:1, но не това беше най-големият срам за него през седмицата.

На рождения му ден Милкинс се напива до безобразие и дори се сбива с президента на Световната билиард и снукър асоциация Джейсън Фъргюсън. Освен това играчът на няколко пъти повръща и бива откаран в болница за промиване на стомаха.

Случаят е срамен изобщо за световния снукър, тъй като за първи път спортът се пренася на територията на Турция с толкова важен турнир. Действията на Милкинс не са никак добра реклама за асоциацията.

Очаква се англичанинът да бъде санкциониран сериозно и той съжалява за случилото се.

"Изпих твърде много и се случиха някои неща. Не помня точно какви, не помня детайли. Не знаех къде съм. Беше рождения ми ден и пих дълго време, но нямам извинение. Не знам защо постъпих така, правех подобни неща, когато бях в 20-те си години.

Не помня какво съм правил с гостите на хотела и с Джейсън Фъргюсън. Мога само да се извиня на гостите, които съм обидил. Не помня точно кои са. Извинявам се и на организаторите, както и на хората от хотела. Снукърът идва за първи път в Турция и поведението ми беше недопустимо.

Харесва ми тук и се надявам един ден да ми позволят да се върна. Не съм искал да обидя никого. Разбирам защо хората са засрамени и ще изтърпя каквото наказание е нужно. Поведението ми няма да се повтори. Разочаровах децата си и това е най-лошото. Не мога да си позволя да платя голяма глоба и ще трябва да го правя на вноски с всичко, което спечелих до момента през сезона. Загубата ми след аванс от 4:1 най-вероятно е карма", заяви Милкинс.