Авторитетното испанско издание "AS" публикува материал с десетте най-лоши стадиони за посещение в Европа.

Все пак материалът не включва най-лошите стадиони в цяла Европа изобщо, а такива съоръжения, на които се играят мачове на националния тимове или мачове от Шампионска лига или топ първенствата на Европа.

Изследването е базирано на база отзиви и оценки на фенове в основните сайтове за споделяне на впечатления, като националният ни стадион "Васил Левски", който би трябвало да е спортното лице на България пред Европа, е на девето място в тази класация за най-лоши съоръжения.

В списъка с 14-те най-лоши стадиона има още една балканска арена - "Максимир" в Загреб, който от години се слави като едно от най-лошите места за наблюдаване на футбол на живо заради доста нетипичния си дизайн и отдалечеността на трибуните от терена.

Снимка: Getty images

Най-лошите оценки получава стадионът на елитния италиански Емполи - "Карло Кастелани", а топ 3 допълват арената на Селта Виго и именно загребския "Максимир".

Сред най-лошите за посещение стадиони виждаме тези в Неапол и Флоренция, във Венеция и Верона, а компания на "Васил Левски" правят още стадиони в Брюксел, Брюж, Монпелие, Болтън и Виляреал.

Снимка: Getty images