Италианските футболни ръководители вече опитват какви ли не начини, за да се преборят с расизма по стадионите в страната.

Не може да се каже, че този вид прояви са рядкост, след като само в последната година, редица стадиони бяха огласяни с маймунски звуци спрямо чернокожите играчи на противника.

Разбира се, въпросните звуци идват от малка група хора по време на мачовете, но е факт, че не се случва само с един или два отбора, а из цялата страна.

Преди две седмици пък авторитетния вестник "Corriere dello Sport" пък излезе с със заглавие "Черен петък" и двама тъмнокожи играчи на първа страница, което имаше огромен негативен отзвук из цяла Европа.

Поредният метод, с който шефовете на футбола ще опитат да приканват феновете към толерантно държание, е картина с три шимпанзета.

Тя е дело на художника Симоне Фугацото, като ще бъде поставяне около и във стадионите на Ботуша.

"Целта ми е да променя възприятията на хората чрез творбата си. Всички ние сме сложни и очарователни създания, независимо от цвета на кожата или религията си. Маймуните са просто метафора, но не забравяйте, че сме произлезли именно от тях. Всички ние сме маймуни", сподели художникът.

Снимка: Twitter