Преди финала за Купата на Италия в сряда, химнът на страната бе изпълнен в акапелна версия от Серджио Силвестре, който обаче допусна доста сериозен гаф.

Той е афроамериканец от Лос Анджелис, но името му нашумя през 2016-а, когато спечели музикален формат в Италия.

В тон с всички протести срещу расовата дискриминация по света, Силвестре получи шанса да изпълни химна, макар да не е италианец, а да живее в страната от 8 години.

Той допусна гаф и пропусна част от текста, а трибуните на "Стадио Олимпико" бяха празни и нямаше хиляди пеещи фенове, които да замажат грешката му.

В неловкия момент на мълчание бяха уловени смутените погледи на Джанлуиджи Буфон и Леонардо Бонучи, които имат общо 271 мача за Италия. Те продължаваха да отварят устни, припявайки си химна, но музика и текст от изпълнителя нямаше.

След мача Серджио Силвестре, който е с баща от Хаити и майка от Мексико, обяви че не е забравил текста. Той оправда грешката си с прилива на емоции заради честта да изпълни химна на страната.

 

"Никога не съм бил толкова нервен. Вълнението от музикалните формати или фестивала в Санремо не може да се сравни.

Не забравих текста, просто емоциите взеха връх. Също така ехото от празния стадион ме обърка. Спрях за момент, за да уцеля отново верния ритъм", сподели той.