Френските национали Антоан Гризман и Осман Дембеле поднесоха официални извинения, след расисткия скандал, в който се замесиха.

Причината е появилото се видео в социалните мрежи, което е заснето през 2019-а по време на турне на Барселона в Япония. Във видеото двамата се подиграват на японски работници.

В стаята на двамата французи се вижда как група местни мъже, по всяка вероятност работници от техническата поддръжка на хотела, се опитват да оправят телевизора на Гризман и Дембеле.

В този момент обаче Дембеле сипе обиди към тях, като казва: "Всички тези грозни физиономии в стаята само, за да играеш видеоигри".

След това Дембеле добавя: "Тези нали бяха техническа напреднала нация, защото не се оправят. Какъв спрял език имат само".

През цялото време Гризман се смее на казаното от Дембеле.

Естествено, че всичко това не се прие добре в социалните мрежи, а след часове на критики, двамата излязоха с обръщение.

"Здравейте, в последните дни в публичното пространство се появи видео, заснето още през 2019-а. Всичко се случи в Япония. Можеше да бъде заснето на всяко едно място, а аз вероятно щях да реагирам по същия начин.

Не съм искал да обидя конкретен етнос, раса или нация. Просто винаги обичам да се шегувам с приятелите си, независимо от произхода им.

След публичната поява на видеото осъзнавам, че вероятно съм засегнал доста хора, заради което искам да се извиня", написа Дембеле.

Неговият колега Гризман допълни:

"В последните дни много хора се опитаха да ме изкарат такъв, какъвто не съм. Катeгорично отричам всяко обвинение срещу мен. Съжалявам, ако съм накарал японците и цялaта им невероятна нация да се почувстват зле".

На този етап не е ясно дали ръководството на Барселона ще накаже двамата си играчи.