Колоритният и непрестанно замесващ се в скандали собственик на румънския гранд Стяуа - Джиджи Бекали, направи поредно любопитно изказване.

Той категорично е забранил на своите играчи да се ваксинират, като дори е заплашил, че може да прекрати договорите на тези, които решат да си сложат ваксина срещу COVID-19.

Според правилата в Румъния, ваксинираните играчи няма да бъдат тествани преди всеки мач, но Бекали е категоричен, че ще прави колкото трябва тестове, стига да няма никой с ваксина покрай него.

На въпрос дали вярва във ваксините, Джиджи Бекали отговори, че ако на масата има пистолет и ваксина, ще предпочете да го гръмнат.

"Някой може да умре на терена и кой ще е виновен тогава? Никой. Подадох жалба срещу решението на министерството. Искам да защитя футболистите и преди всеки мач те да бъдат тествани.

Може би няма да им забранявам да се ваксинират, но все пак ще им намекна, че е за тяхно добро да се съобразяват с шефа си.

Ако пред мен има ваксина и пистолет и трябва да избера едното, ще предпочета да ме застрелят. Във ФКСБ няма да има ваксинация", сподели той.

Разбира се, тези думи са нищо в сравнение с десетките изцепки на Бекали в последните 20 години. Той е арестуван много пъти за агресивното си поведение, което включва побой, задържане на хора против волята им, ксенофобия и често чупене на чуждо имущество.

През 2013-а пък получи и три години затвор заради корупционни схеми с имоти и уреждане на мачове.