Ник Кирьос, лошото момче на тениса, потвърди раздялата с гаджето си - руската колежка Ана Калинская. Австралиецът не даде подробности защо двамата вече не са заедно, но от няколко месеца 21-годишната тенисистка намеква в социалните мрежи, че те не са дори и приятели.

Според австралиеца, връзката им е свършила още през март, но Ник пропусна въпросите около нея в едно интервю, което е странно дори по неговите стандарти.

Кирьос отговаряше на въпроси на фенове, докато играеше култовата игра Fortnite с един от най-популярните потребители на мрежата Twitch, подвизаващ се с профил babztv1.

"Не се виждам с никоя жена конкретно - отвърна, цъкайки на играта тенисистът. - Седмица за седмица... Случва ми се да излизам с фенки, разбира се."

Той разказа по неговия си начин, използвайки изцяло жаргонни форми на английския език, за история от мач с Федерер.

"Отразявах поредния удар на Роджър с един от моите слайсове, когато видях една мацка на трибуните. Казах си: По дяволите, бих искал да я изведа на по питие!" Очевидно е бил много концентриран върху това да бие Маестрото...

Разбира се, имаше въпрос и за типа жени, които Кирьос харесва най-много.

"Падам си по източноевропейки - отвърна австралиецът. - Те правят така, че сърцето ми забива по-учестено. Високи източноевропейки. Това са моите жени, човече. Един вид - готов съм да кажа на такава: Вземи половината от парите ми!".

Типичен Ник.

Същевременно, след серията скандали из социалните мрежи с негови тежки думи за Новак Джокович, Доминик Тийм, Александър Зверев и кой ли още не в тениса, водещата на Евроспорт Анабел Крофт отдели минута-две, да разкритикува австралиеца и неговото "отровно влияние" в последните месеци.

"Той заема позиция на някакъв моралист, не спира да говори и да дава мнението си за какво ли не - каза бившата ракета №1 на Великобритания. - Най-мекото, което мога да кажа, че е злобен и груб в това, което казва и пише. И то - към колеги. Не приемам такова поведение, нито пък ще слушам, ако той се опитва да го аргументира."