Липсата на публика в двубоите от европейските клубни турнири определено отнема голяма част от блясъка им. Гостуването на сериозни тимове в различни краища на континента винаги носеше особен заряд и атмосфера, която тази година за съжаление не видяхме.

Пример имахме и у нас, когато английският Тотнъм гостува на "Лаута" пред празни трибуни. Такава трябваше да е обстановката по време на мача между ФК Рига и Селтик.

Гостуването на европейския клубен шампион от 1967-а обаче развълнува най-запалетните фенове на тима от столицата на Латвия, които прецениха, че няма как да пропуснат двубоя.

Въпреки забраните на УЕФА, колоритните фенове на ФК Рига се възпозлваха от дизайна на стадион "Сконто", който няма трибуни зад едната врата.

Запалянковците се бяха погрижили да наемат два двуетажни автобуса с открит покрив, които окичиха със знамена на любимия си клуб.

Те паркираха двата автобуса точно до оградата на стадиона и изпълниха втория им етаж, за да гледат мача и да подкрепят любимците си.

Не е ясно дали заради страстната автобусна подкрепа, но играчите на ФК Рига изиграха силен мач и удържаха категоричния фаворит Селтик до 90-ата минута.

Когато изглеждаше, че ще се стигне до продължения обаче, Мохамед Елионуси реализира за шотландците, за да ги прати в плейофната фаза на турнира.

Разочароващ край за феновете на ФК Рига, които обаче добиха световна популярност заради иновативния начин да подкрепят отбора си.