Доста куриозна случка, която е по-скоро характерна за амтьорския футбол, беляза мача на Италия от Лигата на нациите.

Скуадра Адзура направи 1:1 с Босна и Херцеговина у дома, а новата централна двойка в отбрана бе една от най-дискутираните теми от местните медии.

Ремито прекъсна серията от 11 поредни победи на италианците, а отсъствието на капитана Джорджо Киелини от титулярния състав се прие като изненада.

До съотборникът му от Юве - Леонардо Бонучи, в отбрана започна Франческо Ачерби. Макар играчът на Лацио да се представи на солидно ниво в мача, се оказа, че той изобщо не е трябвало да го започва.

Причината за гафа с объркания състав е била в забравените очила на слекционера Роберто Манчини, който разказа с усмивка на уста.

"Имаше грешка в титулярния състав, като вината е изцяло моя. Показаха ми стартовия списък, но аз не си бях сложил очилата. Просто кимнах одобрително и казах, че всичко е наред.

Всъщност не виждах нищо, включително и факта, че Ачерби е там вместо капитана Киелини.

Останах изненадан преди началото на мача, когато видях Джорджо по анцуг край мен на скамейката.

Все пак нищо страшно не е станало. Така или иначе двамата щяха да си разделят по един мач, просто Джорджо пожела да играе днес, а да почива в понеделник срещу Нидерлнадия.

Сега просто ще трябва да ги разменя, като обещавам повече да не одобрявам нищо без очилата си.

Все пак не сложихме вратар вместо защитник, нали. Гафът не е толкова сериозен, нищо страшно не се е случило", сподели Манчини.

Гафът бе приет с насмешка от феновете, но пък Манчини получи сериозни критики от футболните анализатори в страната, които го обвиниха в абсолютно безотговорно отношение преди мач на Италия, макар и да е от Лигата на нациите, където Скуадрата афишира, че просто ще обиграва играчите си.