Един от най-уважаваните джентълмени на голфа - който пък си е спорт за такива, изненада света с анонса, че му предстои сватба.

И не толкова самата вест за брака на Ник Фалдо, който е с титла сър на британската империя за огромните си постижения в спорта, шокира феновете.

Сър Ник, на 63 години, ще се жени за 57-годишната Линдзи де Марко, която има, меко казано, спорна репутация. И напълно контрастна на тази, която от три десетилетия си е изградил Фалдо.

Куриозно, двамата имат общо 10 брака зад гърба си - шест за нея, четири за легендата в голфа.

Де Марко е бивша стриптизьорка, която обаче далеч е надхвърлила дансинга в нощтните клубове в амбициите и развитието си. В добавка има криминално досие за притежание на наркотици, оказване на съпротива при арест и няколко спирания с превишена скорост при употребен алкохол.

Последното провинение обаче е в далечната вече 2007-ма.

През 80-те тя е популярна като "Тони" звезда от стрип клубове, но през 90-те вече е съпруга на богат бизнесмен. След това пътят е само нагоре, докато преди 16 месеца не срещна един от най-популярните и уважавани типове в голфа.

Самият сър Ник също неуспешно търси половинката на живота си, след като последният му брак през 2008-а завърши със скандал, а съпругата му Брена Кепелак изпотроши от яд за искания развод неговото "Порше".

Фалко е богат (състоянието му е над 40 милиона евро, според Forbes) и с титла сър, и въпреки четирите брака и развода, никога не е имал скандална репутация. За разлика от бъдещата си съпруга.

Той има общо 41 турнирни победи в голфа, като три пъти е печелил Мастърс, а общо 97 седмици бе номер едно в ранглистата, и то в ерата на супер играчи в този спорт. В наши дни е основно коментатор и анализатор.