В навечерието на двубоя от втория кръг на Лигата на конференциите между Левски и северномакедонския Шкупи, медиите в Скопие започнаха със странностите.

Подобни неща видяхме от тяхна страна около мачовете на националния ни тим срещу Северна Македония, а сега медиите в страна продължават да търсят провокации и политически контекст във всичко около срещата.

"Sportsport.mk" например се възмущава, че феновете на Левски ще бъдар разположени на западната трибуна на стадион "Тоше Проески" в Скопие.

Това е националният стадион на страната, на който по традиция гостуващите фенове се разполагат на източната или южната трибуна, а причината е, че западната е домът на ултрасите на най-популярния местен тим - Вардар.

Те са познати като "комитите", а в Северна Македония се възмутиха, че именно българи ще получар правото да седят в тази част на стадиона и отчетоха това като опит за провкация.

Разбира се, едва ли за тези около 1000 левскари, които ще посетят мача има особено значение разположението им на самия стадион, но пък в Скопие се чувстват обидени и от най-малкия детайл.

Друга спортна медия в страната - "Sport1.mk", помества материал със заглавие: "Феновете на Левски ще палят македонското знаме в Скопие".

Като доказателство за твърдението е изваден фейсбук коментар на български, за който се твърди, че е от фен на Левски. В него авторът заявява, че той и приятелите са взели македонско и албанско знаме, което да запалят,

Естествено, че изобщо не става ясно доколко е достоверен този коментар и дали подобно нещо би се случило, но съседите с убедени в това.

Иначе опонентът на Левски - ФК Шкупи, е отборът на етническите албанци в Скопие и се радва на популярност в култовия квартал "Чаир" на север от река Вардар, където е поместена голяма част от албанското население на града.