Лионел Меси направи актьорски дебют, след като във футбола очевидно няма какво повече да показва и доказва. Аржентинският гений се появи в епизод от телевизионния сериал "Los Protectores" ("Защитниците").

Шоуто е комедийно и описва истории на трима футболни агенти, които са пред фалит и търсят "ракета носител", за да закрепят бизнеса си.

Тогава се появява Лео, който играе себе си. Неговата роля не е никак епизодична, въпреки че репликите му не са много. В петминутна сцена на разговор с агентите, Меси слуша предложенията и плановете им за съвместна работа.

Те пристигат при него в Париж, докато аржентинецът още е футболист на ПСЖ.

А "великото предложение" е Меси да изиграе по един мач за всеки от грандовете в Аржентина, като това ще донесе огромни приходи от билети и телевизионна аудитория, а - съответно - и големи комисионни на агентите.

Лео никак не е впечатлен, като директно го казва, придружавайки отговора си с думата "тъпо".

Все пак разговорът приключва в добър тон, вдигат се наздравици и има усмивки. А агентите опитват да си изпросят по едно селфи, снимка или видео с легендарния играч.

"В кариерата ми съм видял какво ли не, играл съм в много филми с много големи актьори - написа в Инстаграм Адриан Суар, една от звездите в сериала и негов режисьор. - Но това е номер едно. Това е Меси!"

А в Аржентина медиите вече се шегуват, че нещата съвсем ясно отиват към Холивуд за Лео. Дебют на екрана, трансфер в САЩ - в Интер Маями... Крачки към киното, може би?