Двубоят между Белгия и Мароко от вчерашния ден на Мондиала бе определен като огромна изненада, след като африканската страна победи с 2:0.

Мароканците събраха четири точки и не допуснаха гол срещу втория и третия от миналия Мондиал в лицето на Хърватия и Белгия, като със сигурност са една от приятните изненади в Катар.

За съжаление вчерашният мач предизвика безредици и хаос в Брюксел, където стотици етнически мароканци вилняха по улиците на белгийската столица (Вижте тук), но двубоят пък бе белязан от един изключително странен и любопитен момент.

От няколко години неизменен титуляр на вратата на Мароко е Ясин Бону - страж на испанския Севиля от изключително висока класа, като такава трябваше да е ситуацията и на настоящия Мондиал.

Той бе на вратата срещу Хърватия, бе записан като титуляр и излезе със съотборниците си за мача срещу Белгия, но странно или не, при първия съдийски сигнал под рамките на вратата бе друг човек.

Там бе Мунир Мохамеди, а дълго време доста от световните медии не забелязаха промяната, съобразявайки се с официлния тимов лист и факта, че с очите си видяха Бону да пее химна сред титулярите.

Снимка: Getty images

Оказа се обаче, че вратарят е почувствал неразположение малко преди да излезе на терена и е поискал да бъде заменен. 

От щаба на мароканците обаче са му казали да излезе със съотборниците си, за да дадат време на неговия заместник Мунир Мохамеди да дозагрее подобаващо. Дори по време на самия химн, Бону се държеше за главата и очевидно не се чувстваше добре.

И така Бону изпя химна, а точно две минути преди първия съдийски сигнал, от Мароко направиха промяна в стартовия си състав и всъщност на вратата им застана Мунир Мохамеди.

Куриозна ситуация, която обаче не се отрази на страхотната игра на Мароко в отбрана, като вратата им отново остана неразпечатана.