Самоубийството на популярния в Германия модел Кася Ленхард разтърси страната.

Новината оглави местните медии, защото тялото на красивата полякиня бе открито само седмица, след раздялата й с футболния национал и бранител на шампиона Байерн (Мюнхен) - Жером Боатенг.

Тя бе открита вчера в апартамента си от полицията в Берлин, след притеснителни сигнали на нейни близки, които не са имали контакт с модела от няколко дни. Полицията не разкрива повече подробности, като само уточни, че няма следи от насилие и по всяка вероятност става въпрос за самоубийство.

То идва точно седмица, след като Ленхард и Жером Боатенг публично обявиха края на връзката си, продължила година и половина. Двамата бяха сред популярните светски двойки в страната и връзката им често бе обект на медийно внимание.

Световният шампион с Германия, който има 347 мача с екипа на Байерн, посочи като мотив за раздялата това, че взима най-доброто решение за своето семейство, вероятно визирайки трите си деца от две различни жени.

Кася Ленхард, която преди няколко месеца катастрофира след употреба на алкохол, обвини Боатенг в непрестанни лъжи и изневери. Нещо, за което той бе обвиняван и от майките на трите му деца.

В момента отборът на Байерн се готви за утрешния финал на Световното клубно първенство в Катар, като Жером Боатенг сам е поискал да бъде освободен от лагера, за да се завърне в родния си Берлин.

Новината потвърди треньорът на баварците Ханзи Флик. Той разкри, че не само Боатенг, но и целият отбор е бил потресен от новината. Играчите и ръководстовто застават твърдо зад опитният си бранител, като той ще получи нужното му време, за да се отърси от трагедията.

Все още не е ясно дали полиията ще търси връзка между самоубийството и прянсата раздяла с Боатенг. Такива сценарии обаче веднага се завъртяха от медиите в Германия.