Не е тайна за никого, че футболът е удивителна игра, заради която живеят стотици милиони по целия свят.

Цар футбол непрестанно ни сблъсква със спиращи дъха истории, каквато се разигра тази нощ в Мексико.

Драма с изпълнение на дузпи направи Монтерей шампион на страната за пети път в историята на клуба, но не това бе най-запонящият се момент за феновете по света.

Победата бе над големия гранд в страната - Клуб Америка, като дойде след разменени победи с 2:1 между отборите и 4:2 при дузпите в полза на Монтерей. Мексиканският клуб се прочу преди две седмици, когато игра срещу Ливърпул на Световното клубно първенство и загуби нелепо с 1:2 с гол в последната минута.

Снимка: Getty images/Gulliver photos

Монтерей е сред най-силните отбори отвъд окена, а титлата не бе кой знае каква сензация, но тя успя да изкара от равновесие треньора Антонио Мохамед.

Той е аржентинец със сирийски и ливански произход, носи интересния прякор "Турчина", а това бе третата му титла на Мексико с трети различен клуб.

Мнозина се запитаха, защо точно тя тотално срина Мохамед, който не успя дори да даде интервю пред местната телевизия.

Оказа се, че през 2006-а Антионио Мохамед претърпява тежка автомобилна катастрофа, в която 9-годишният му син загива. Самият треньор едва не губи крака си.

Синът му се запалва по футбола именно в Монтерей, където Мохамед играе в края на 90-те. Логично малкото дете се влюбва в мексиканския клуб, но подкрепя и любимия на баща си аржентински Уракан.

По време на трагичния инцидент, Мохамед е треньор именно на Уракан, който се подвизава във второто ниво на аржентинския футбол. Той се възстановява от травмите и шока, като дава две обещания пред гроба на сина си.

Първото е да върне Уракан в елита, а второто е един ден да се завърне в Монтерей и да дондесе титлата на тима.

Обещание №1 е изпълнено още година по-късно, а късно снощи, Антонио Мохамед изпълни и второто - направи Монтерей шампион.

Докато всички около него празнуваха лудо, той просто седна на резервната скамейка и избухна в неутешим плач.

Снимка: Facebook