Португалският треньор на Марсилия Андре Вилаш-Боаш се прости с поста си днес. Бившият наставник на Челси и Тотнъм сам предложи да подаде оставка, след като изяви несъгласието си относно привличането на играч, който не е бил желан от него. Така Вилаш-Боаш показа, че в епохата на модерния футбол все още има хора, за които има принципи и чест.

Конкретният играч пък е Оливие Нтчам, който пристигна от Селтик.

“Просто искам да напусна Марсилия. Нямам други желания спрямо ръководството. Този трансфер не е мое решение. И става дума за привличането на играч, за който категорично бях казал “не”. Предложих оставката си. Това не е съгласувано с мен. От гледна точка на трансфери този клуб е в абсолютна безтегловност вече две или три години и аз не мога да продължавам да работя така”, каза португалецът на пресконференция по-рано днес.

“Не искам парите на клуба или каквото и да е. Просто искам да си тръгна”, добави още бившият асистент на Жозе Моуриньо, а няколко часа по-късно желанието му се превърна в реалност, след като от френския гранд обявиха, че той е освободен от треньорския пост.

Ситуацията в Марсилия е далеч от безоблачна. Тимът е девети в класирането, завърши на последно място в групата си в Шампионската лига, а през уикенда феновете нахлуха с факли на тренировъчния комплекс на клуба, изразявайки несъгласието си с управлението на президента Жак Енри Ейрау.