Най-голямото шоу в американския спорт и вероятно най-гледаният мач в световен мащаб (заедно с финала на Световно първенство и в Шампионската лига) отива там, където му е мястото.

Медиите зад Океана твърдят, че през 2024-а за първи път в историята Супербоул ще се играе в Лас Вегас - столицата на спектакъла и хазарта.

През 2021-ва мачът бе в Тампа, а след по-малко от два месеца, в началото на февруари 2022-ра, ще е на 5-милиардния стадион в Лос Анджелис, който е съвсем нов. Повече за него - тук.

Официално потвърждение от Националната футболна лига за домакинството на Вегас още няма, но се очаква Супербоул 2024 да е на "Allegiant Stadium" в Парадайс, което е част от Меката на хазарта, съвсем недалеч от някои от прочутите хотели и казина на мястото. Арената е изцяло покрита и съвсем нова, функционира от лятото на 2020-а, след като за три години и срещу сума около 1.9 милиарда долара, бе изградена от нула.

Тя е дом на отбора Лас Вегас Райдърс, който пък се премести във Вегас миналата година след шест десетилетия в Калифорния. Той е световно популярен като Оуклънд Райдърс, а в един период през 80-те бе Лос Анджелис Райдърс.

Преди това преместване, щатът Невада не бе имал представител в Националната футболна лига и няма традиции в спорта, който е любим на цяла Америка. Но се считаше за абсолютно неизбежно, след като Вегас вече има отбор и стадион, да получи домакинството но шоуто Супербоул, което генерира стотици милиони от залози именно на това място.

А каква е картината в NFL четири кръга преди края на редовния сезон - вижте тук.