Звездата на Реал Мадрид и немския национален тим - Тони Кроос, се оказа фен на родния тенисист Григор Димитров.

Кроос, който никога не е крил любовта си към тениса, а в интервю пред "Eurosport" не скри и съмпатиите си към българската звезда.

Немският национал стигна и по-далеч, споделяйки, че е очаквал Димитров да достигне върха на световната ранглиста. Той не скри съжалението си, че това така и не се е случило.

На въпрос кой е №1 в историята, Кроос обаче даде може би най-очаквания отговор - Роджър Федерер.

"Преди пет години избързах и заявих, че Григор Димитров ще е №1 в света. Нчинът, по който се движеше и играеше, харесвах го веднага. За съжаление, прогнозата ми не се сбъдна.

№1 в историята обаче е Роджър Федерер, нямам съмнение в това, макар да мога да говоря смао за времето, в което аз съм гледал тенис.

Не мога да коментирам какво се е случвало преди това в спорта, но не ми се вярва, че е имало по-добър от Роджър.

За мен това е комбинация от успехите и красивия му стил на игра.

Срещал съм го няколко пъти и мога да потвърдя, че е много приятен човек. Оставя впечатление на семеен човек, който се интересува от футбол - дори да не е уцелил "джакпота" с "Базел", продължава да ги подкрепя.

От новите тенисисти бих отличил Стефанос Циципас. Харесва ми да го гледам. Ако успее да изгради повече постоянство, може да е човекът. Все още не съм убеден от Зверев, но е ясно, че като германец се надявам да се развие.

Последният свой сънародник, който харесвах в тениса, беше Томи Хаас. За жалост, Борис Бекер е играл прекалено отдавна за мен. Ако погледнем представянето на Саша на турнирите от Големия шлем, нещо все още липсва. Циципас ми изглежда малко по-напред", разказа Кроос.