Бразилската суперзвезда Неймар бе в основата на вчерашното меле в края на мача между ПСЖ и Марсилия (0:1), завършило с пет червени картона.

Всичко започна след спречкване между Неймар и противниковия бранител Алваро Гонзалес, като бразилецът го плесна зад врата.

След двубоя Неймар обвини Гонзалес в расизъм и дори изрази съжалението си, че не го е ударил в лицето. Скандалът между двамата не приключи на терена, като се пренесе и в социалните мрежи.

Алваро Гонзалес качи своя снимка със съотборниците си от различни раси и написа:

"Няма място за расизъм. В кариерата си не съм се замесвал в скандали с колеги и приятели. Понякога просто трябва да се научиш да губиш и да го приемеш на терена. Невероятни три точки. Давай Олимпик Марсилия. Благодаря, семейство".

Отговорът на Неймар не закъсня, като минути по-късно бразилецът отвърна с гневен пост, в който отново обвини Гонзалес в расизъм.

"Ти не си мъж, който е способен да признае грешките си. Загубите са част от спорта но обидите и расизмът не са. Нямам никакво уважение към теб. Ти си човек без характер. Признай какво ми каза, бъди мъж. Расист", написа Неймар, като бе добавил и нецензурни обиди към противника си.

Още в минутите след мача от Марсилия отрекоха да е имало расистки обиди от страна на Алваро Гонзалес. На негова страна застанаха и тъмнокожите му съотборници, които тотално отрекоха, че испанецът е способен на подобно нещо.

Неймар обаче стои твърдо зад думите си, твърдейки, че е бил обиден на расова основа.