Аржентинската футболна легенда Клаудио Каниджа е обвинен в сексуално и физическо насилие срещу бившата си съпруга.

Обвинението идва от майката на трите му деца Мариана Нанис, с която Каниджа се разведе през 2019-а, за да се ожени няколко месеца по-късно за 24 години по-младия от него модел София Бонели.

Каниджа, който е сред най-колоритните фигури в аржентинският футбол и истинска звезда от 90-те, е обвинен за случка от 2018-а.

Тогава по думите на бившата му съпруга, той я е принудил да правят секс, като въпреки нейният отказ, Каниджа я е засипал със заплахи, обиждал я е, дори е упражнил и физическо насилие.

Оплакването е подадено през февруари 2020-а, две години след случката, а след разследване, аржентинската прокуратура повдигна обвинения на бившия футболист.

След действията на прокуратурата, Каниджа вече няма право да влиза в контакт с бившата си съпруга, независимо дали става въпрос за среща на живо или чрез телефон, социални мрежи и т.н.

Властите също така замразиха активи на бившия футболист, който в най-кратки срокове трябва да се прибере у дома.

В момента Каниджа, който е играл на три Мондиала с Аржентина, се намира в Испания по свои бизнес дела, а съдията му е наредил да бъде в Буенос Айрес най-късно на 8 юли.

От медиите в Аржентина става ясно, че някогашният нападател е бил разпитан по случая през месец март, когато е отрекъл твърденията на Мариана Нанис, с която имаха 33-годишен брак.