Сериозен скандал се разразява около звездата на Байерн (Мюнхен) и немския национален тим - Томас Мюлер.

Световноизвестната организация за защита на животните (PETA), обвини световния шампион Мюлер и неговата съпруга Лиса Треде в злоупотреба с конете в тяхната ферма, която е сред най-популярните в Германия.

Според обвиненията, Мюлер и неговата съпруга са принуждавали конете да правят "неестествен сексуален акт", за да могат да извличат и продават тяхната семенна течност.

PETA смята това за жестокост спрямо животните, защото единственият начин за тяхното възпроизвеждане трябва да е само и единствено по естествен път.

Според всички организации, които защитават правата на животните, принудителното извличане на семенна течност, нейното замразяване и впоследствие продажба, са проява на жестокост спрямо животните.

Твърденията на организацията са, че Мюлер и неговата съпруга са продавали замразения генетичен материал за по 200 евро.

Интерес към тази търговия е имало от цял свят, защото фермата за коне на семейството е известна с отглеждането на породисти живтони с впечатляващо родословно дърво.

От PETA вече са сигнализирали властите и по случая ще има разследване, но едва ли Томас Мюлер и съпругата му могат да понесат санкции, дори и обвиненията да се окажат истина.

Техният акт по-скоро е неморален, но не и незаконен, защото все пак фермата е регистрирана с цел развъждане и отглеждане на коне. Не се отбелязва дали развъждането им става по естествен път или не.