Медиите в Нидерландия шокираха с новината, че доскорошният национал на страната - Дарил Янмаат, е специална клиника в ЮАР.

Той е там на рехабилитация, където лекува своята зависимост към алкохола и наркотиците.

Оказа се, че наскоро Янмаат е бил обявен за издирване от полицията, след като негови близки не са имали контакт с него от няколко дни.

Бившият играч на Фейенорд и Нюкасъл е бил открит хотел, под сериозно въздействие на алкохол и наркотици, като изобщо не е имал представа нито къде е, нито кой ден е.

Малко след въпросната случка той е бил пратен от близките си в една от най-елитните клиники в света. Тя се намира в ЮАР, а в нея своите зависимости лекуват богати и известни личности.

А само преди девет години Дарил Янмаат игра полуфинал на Световно първенство, който Нидерландия загуби от Аржентина с дузпи. В онзи период той играеше във Висшата лига и продължи да го прави до 2020-а.

Само за три години обаче животът на Янмаат претърпя пълен обрат, а според информациите, именно неговите зависимости са му коствали работата като директор в Адо Ден Хааг, която то за кратко заемаше след края на кариерата си.

Снимка: Getty images