Благоевградският Пирин се отчете със страхотен жест, като предложи клубния си автобус да бъде пратен в помощ на хората в Украйна.

С официално писмо до премиера Кирил Петков, "орлетата" предлагат превозното средство да пътува с хуманитарна помощ до Украйна, след което по обратният път да превози бежанци към България.

Инициативата е лично на собственика Пол Белогур, който е категоричен във виждането си, че всеки трябва да помогне с каквото може на нуждаещите се украинци.

"Абсолютно наясно съм колко тежка е ситуацията в Украйна, тъй като в страната живеят и работят мои служители от IT сектора, обслужващи и медийната група на която съм собственик.

От разказите им разбирам, че на доста места в страната хората вече имат спешна нужда от храна, вода и лекарства. Страхът е обзел всички, насилието е навсякъде. Призовавам правителството на САЩ да премахне визовия режим за бежанци от Украйна, за да се помогне реално на хората.

Положението е изключително тежко и се надявам, че всички ще се обединим срещу тази агресия, срещу войната и страданието на хората", заяви Пол Белогур.

От Пирин също така призоваха всеки друг клуб от елита ни да последва техния пример.