Бенфика е най-популярният тим в Португалия и сред отборите с най-сериозна подкрепа в Европа, но двама от феновете му станаха за смях.

Те тръгнаха от Лисабон към Франкфурт за гостуването на тима си на местния Айнтрахт в четвъртфинален реванш от Лига Европа.

Заредени с положителни емоции след победата на Бенфика с 4:2 в първия мач, те потеглиха на дългото пътуване (2300 км в едната посока) към Германия, но не подозираха в каква ситуация ще попаднат.

Португалците пристигнаха щастливи във Франкфурт, докато не осъзнаха, че вместо Франкфурт на брега на Майн, те са на брега на река Одер. Градът носи същото име, но е на 600 км от целта!

Двамата се усъмнили в себе си и GPS-а, когато попаднали в спокойно градче, където нямало и следа от португалски или местни фенове. Нито някакъв знак, че там може да има голям мач.

Те все пак попитали случаен минувач за стадиона и били упътени. Когато пристигнали на мястото, вече нямали съмнение в грешката си.

Пред тях стоял скромен стадион, на отбор от долните немски дивизии, а не "Комерцбанк Арена", който посрещна мачове от Мондиал 2006 и е един от най-красивите в Германия.

Двамата разбрали, че са на полската граница, във Франкфурт на Одер, реката, която разделя Полша и Германия.

Португалците се превърнаха в истинска сензация със своята история, особено щастливата им снимката пред табелата Франкфурт на Одер. На нея още са неподозиращи какво са сторили.

Снимка: Instagram

Време за тръгване към правилния Франкфурт нямало и двамата взели решени да изгледат мача в Берлин. Поне това показват снимките в социалните им мрежи.

Е, поне не трябваше да гледат на живо как любимците им губят с 0:2 и отпадат от турнира, а последователите в Инстаграм на един от героите от случката се увеличиха с около 4000 за един ден.

Може и да не са позитивният пример за това как да си планирате маршрута за европейско пътуване, но признайте - историята е весела. Неприятен е краят, както самите те признават. Не от объркването, а от отпадането на Бенфика...