Поредна драма около здравословното състояние на Краля на футбола се разигра тази нощ в Бразилия.

Пеле бе в болница, а първоначалните информации в бразилските медии бяха, че той е припаднал и е бил откаран в спешното отделение.

Естествено, че новината притесни цяла Бразилия, защото освен, че е на 80 години, Пеле има своите здравословни проблеми. Той е с един бъбрек, като има проблеми с него. Преди три години Краля на футбола отново припада и бе приеман в болница, а пък миналата година претърпя операция на бедрото, след която трудно успява да ходи самостоятелно.

Медиите в Бразилия бързо уточниха, че той е в отделение за пациенти, които не са заразени с коронавирус. Няколко часа по-късно самият Пеле отрече драматичните обстоятелства около неговото влизане в болница.

Той обяви, че не е припадал, а е посетил болницата за планирани прегледи, които отлагал в продължение на няколко месеца заради пандемията в Бразилия.

Краля на футбола дори се пошегува, че няма да успее да играе следващия уикенд.

"Момчета, не съм губил съзнание и съм напълно здрав. Просто посетих болница за планирано медицинско изследване, което отлагах заради пандемията. Кажете им, че няма да играя следващия уикенд", бе публикувано в профила му в социалните мрежи.