Кръгъл червен картон. Това определено е нещо, което мнозина фенове виждат за първи път в живота си.

Необичайният момент прикова вниманието по време на мача между Рексъм и Шефийлд Юнайтед за ФА Къп. Сблъсъкът завърши 3:3, но далеч по-интересни от головете бяха действията на главния съдия Дийн Уайтстоун.

През втората част на срещата той вдигна директен червен картон на Даниел Джебисън от състава на гостите. Впечатление обаче направи формата на картона - кръгъл, а не както е обичайно - правоъгълен.

Това предизвика сериозни дискусии в социалните мрежи, а отговорът действително е малко известен. Оказа се, че подобни картони се използват по две причини.

Първата е, защото съдията може да ги различава лесно с напипване в джобчето си и няма опасност да ги обърка. А втората е, че червеният картон с овална форма се използва, когато на терена има футболист далтонист. Така играчът лесно ще може да различава жълт от червен картон.

По-паметливи пък припомниха, че макар да се използва много рядко, кръглият червен картон не е прецедент. А най-паметният момент е от вече далечната 1999 година, когато е показан на легендарния нападател на Нюкасъл Алън Шиърър.

Иначе мачът ще се запомни с още нещо любопитно. На трибуните се появи съсобственикът на Рексъм - популярният актьор Райън Рейнолдс. Холивудската звезда веднага бе атакуван от феновете с молби за снимки и автографи, като не разочарова никого.