Полицията в Марсилия отмени една от по-странните на пръв поглед забрани в навечерието на най-значимия мач в историята на големия съперник на местния Олимпик - Пари Сен Жермен.

Парижани днес играят с Байерн (Мюнхен) във финала на Шампионската лига, като от този уикенд в центъра на Марсилия е разрешено да се носят артикули на ПСЖ.

"Единствената цел на това действие бе да осигурим безопасност на привържениците на ПСЖ, като по никакъв начин не сме имали за цел да ги дискриминираме или да ограничаваме свободата им", гласи обяснението на местната полиция.

Забраната бе наложена по време на полуфиналния мач между шампионите на Франция и РБ Лайпциг, когато мъж бе арестуван заради нападение срещу друг мъж, който е бил с екип на столичния клуб.

Местните власти бяха подчертали, че не е препоръчително да бъдат носени не просто дрехи с логото на ПСЖ, а като цяло такива с цветовете на отбора. Престъпността години наред е един от големите проблеми в Марсилия, а успехите на съперника от Париж изглежда не са имали особено положителен ефект сред местните.