Футболните фенове в град Ловеч официално за входирали предложение стадионът в града да бъде прекръстен на името на Ферарио Спасов.

Той загина преди дни в тежка катастрофа на главния път Варна - София, когато бе отнесен от движещ се с огромна скорост спортен автомобил.

Именно в Ловеч той оставя най-голяма следа. Спасов има 350 мача за клуба като играч, а след това именно под негово ръководство ловчанлии влизат в елита през 1998-а, за да спечелят и първата си титла година по-късно.

Спасов извежда Литекс до титлата през 1999-а, като две години по-късно носи на Ловеч и Купата на България.

Той е бил треньор на клуба в общо три периода, а ловешката футболна общественост прати предложение до Общинския съвет и кмета на града, което гласи:

"Постъпило е предложение, в което жителите на град Ловеч можем да поискаме от Общинския съвет и от кмета на Община Ловеч г-н Страцимир Петков стадионът да носи името на Ферарио Спасов. Очаква се в най-скоро време предложението да бъде внесено официално и гласувано на първото заседание на новата местна власт. Като футболист Феро записва 350 мача за Осъм Ловеч в два периода (1979-83 и 1986-93). После е старши треньор на тима, с който става шампион през 1999 г. и печели купата през 2001 г. Ръководи и Академията на Литекс".