Проблем с компанията "Музикаутор" може да провали грандиозното откриване на "Колежа", съобщиха от "24часа".

Дългоочакваното откриване ще се състои в събота вечер, когато Ботев се изправя в дерби мач срещу Левски, а домакините планираха и обичайната за такива събития церемония.

Тя включваше и концерт с участието на Стефан Вълдобрев, група "Д2" и ансамбъл "Тракия", които да допринесат за празничното настроение на феновете.

Оказа се обаче, че Община Пловдив няма лиценз за провеждане на музикални събития, което може да провали организацията. Ако тези изпълнители се появят на стадиона в събота при действащите към днешна дата разпоредби и договорки, то това би било нарушение на авторските права.

Макар с организацията да са се заели изцяло домакините от Ботев, то новият стадион е собственост на Община Пловдив, заради което концерт не може да бъде организиран, по думите на "Музикаутор".

Разбира се, регулаторният орган не може да забрани провеждането на концерта, но пък след това може да наложи глоба, която заради предишни нарушения в Пловдив, може да достигне до 30 000 лева.

Според заместник-кмета на Пловдив, отговарящ за спорта - Георги Титюков, всичко ще се проведе по план и той не вижда никакъв проблем в подобни събития, както и никакъв мотив за последващи глоби.