Шест от седемте екипа, които Лионел Меси носеше по време на Световното първенство в Катар, ще бъдат продадени на търг.

В колекцията участва и екипът, който Лионел Меси носеше по време на незабравимия финал срещу Франция, коронясал Аржентина като световен шампион за трети път в историята на страната.

Единствената тениска, която няма да бъде включена в търга е тази от осминафиналите срещу Австралия, когато Камерън Девлин от тима на австралийците, успя да си размени екипите с вече осемкратния носител на "Златната топка".

Аукционът ще се проведе в Ню Йорк, а очаквнията на организаторите е колекцията да се продаде за над 10 милиона щатски долара.

Естествено, че големият интерес е към екипа от финала, като има най-различни предположения за крайната му цена.

На този етап най-скъпият футболен екип в историята е този на Диего Армандо Марадона от прословутия мач с "Божията ръка" от Мондиал 86, когато аржентинският гений вкара на Англия с ръка.

Въпросният екип бе продаден за 8,8 милиона долара преди година от бившия английски халф Стийв Ходж, който си размени тениската с Марадона след онзи мач.

Разбира се, че всеки от въпросните екипи на Меси ще има своята стойност, защото той се превърна в първия играч, вкарал във всяка една фаза на Световно първенство.

Меси не се разписа единство в мача срещу Полша от груповата фаза, който Аржентина спечели с 2:0, за да си осигури първото място в група "С" на турнира, който стартира точно преди едина година.

Търгът ще бъде отворен на 30 ноември, като до 14 декември желаещите ще могат да наддават за шестте екипа на Лионел Меси.