Братът на футболната суперзвезда Кристиано Роналдо - Уго, е обект на разследване от властите в Италия и Португалия.

Причината е измама с фенски тениски на португалеца, които са били предназначени за бракуване.

Уго отговаря за някои от бизнесите на своя брат, сред които компанията "Mussara", както и музеят на Рондалдо на родния им остров Мадейра.

Преди няколко месеца компанията "Mussara" е направила поръчка в Италия за производстовто на специални фен тениски на Роналдо на стойност 500 000 евро.

Впоследствие обаче от португалската компания отказали поръчката, като заявили, че никога не са одобрявали старта на производството, а просто са проучвали вариантите.

В този момент обаче в Италия са били произведение стотици тениски, като между двете компания е постигната договорка, те да бъдат изкупени на цена от 4 евро всяка, с цел да бъдат бракувани. В договора изрично е било записано, че всички тези тениски ще трябва да бъдат унищожеи.

Седмици по-късно обаче от компанията производител установили, че във фен магазина пред музея на Роналдо, се продават същите тези предназначени за унищожаване тениски.

Цената на всяка една от тях била 40 евро, което сериозно ощетява компанията производител. Именно заради това срещу брата на Роналдо е започнало разследване за измама.