Носителят на "Златната топка" Карим Бензема ще съди френския министър на вътешните работи, разкри адвокатът на футболната звезда.

Всичко започна с подкрепата към Палестина, която Бензема изрази в социалните мрежи. Бившият френски национал от алжирски произход многократно е изразявал подобна позиция, но този път той стана жертва на огромни критики.

Най-сериозните дойдоха именно от министър Жерар Драманен, който директно заяви, че Бензема има връзка с терористичната организация "Мюсюлмански братя".

И реакцията не закъсня. Тя не бе от активния в социалните мрежи нападател, а от неговия адвокат - Хю Вижие.

Пред френските медии той обяви, че Бензема ще съди френския министър, позовавайки се на закона за манипулирането на информация и закона за клеветата.

"Това твърдение е абсолютна лъжа, Карим никога не е имал каквито и да е връзки с тази организация, а и с каквато и да е политическа или религиозна организация.

Неговата позиция по определен конфликт не бива да е причина за подобни лъжливи твърдения, които няма да останат без последствие.

В момента обсъждаме възможностите за започване на съдебни действия срещу този министър, като се ръководим изцяло от законите, в които той се е заклел.

Става въпрос за така ценения от правителството закон за манипулирането на информацията, както за закона за клеветата, а също така и този за публичната обида", заяви адвокатът на Бензема.