Вдъхновена от футболните страсти и желанието да създаде ново изживяване на любимия спорт, компанията Red Bull представя най-новото допълнение към своeто портфолио от събития - Red Bull Four 2 Score.

В тази необикновена игра на футбол, мачовете са с продължителност 10 минути, без прекъсвания и без вратар, а головете в първата и последната минута се удвояват.

Red Bull Four 2 Score е турнир по футбол на малки игрища, който кани всички мъже и жени, любители на спорта. Мачовете са във формат 4 срещу 4 (плюс по една резерва), като всички участници трябва да са на възраст между 18 и 35 години и да живеят в страната, домакин на квалификацията.

В Red Bull Four 2 Score, головете, отбелязани през първите и последните 60 секунди от играта, се броят двойно.

Отборите могат да бъдат изцяло мъжки или женски, както и смесени. Играта е подходяща за всички, независимо от техния опит и умения. Първите квалификации в България ще се играят на 8 април в Пловдив. Всеки отбор трябва да бъде регистриран от капитана си до 2 април.

В София квалификациите ще се проведат на 22 април, а на 23 април е големият финал. Записванията за квалификацията в столицата ще бъдат отворени до 16 април.

За финала ще се класират най-добрите 4 отбора от всяка квалификация в двата града (общо 8 отбора).

Още за турнира - на Фейсбук страницата на събитието.

Националният победител заминава за Лайпциг, Германия, където ще бъде гост на клуба РБ Лайпциг и ще има възможността да се състезава за глобалната титла в първото издание на турнира.

Лице на надпреварата е Мемфис Депай, звезда на Атлетико Мадрид.