Макар да не бе сред най-добрите нападатели в света, двуметровият Питър Крауч направи прилична кариера в Англия.

Той дори записа 42 мача за националния тим, в които вкара 22 гола. Обикновено бе най-високият играч на терена, както и един от най-разпознаваемите футболисти заради нетипичната си физика.

Нищо от това обаче не е впечатлило феномена Роналдо, признава самият Крауч. Двуметровият англичанин, който има и славата на един от забавните типове във футболните среди, сподели:

"Ако трябва да избирам мечтан партньор в атака, това ще бъде оригиналният Роналдо - бразилецът. Не съм сигурен, че стиловете ни на игра ще си паснат, но 90 минути на терена с него, щяха да осмислят живота ми.

Аз всъщност имах шанса да го срещна. Бях на почивка в Ибиса и го видях на плажа. Беше доста зает - пиеше бира след бира, докато балансира пепелник на корема си. Когато бирата му свършеше, веднага се появяваше супермодел, който му носеше нова.

Това беше страхотен шанс да се снимам с него, така че отидох. По това време играех за Англия, очаквах да каже: О, ти си Крауч.

Нищо подобно, той нямаше идея кой съм. Снимахме се, а аз си тръгнах. Той нямаше идея, че съм футболист, сметна ме за фен", шеговито разказа англичанинът.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos