Бившият английски национал Дарън Бент, който си партнираше с Димитър Бербатов в атаката на Тотнъм и Фулъм, направи любопитно изказване за българина.

Бент разказа за странния характер и поведение на Берба, което не е тайна за никого.

И други бивши съотборници на Бербатов са разказвали за някои негови особености в характера, но пъки, включително и Бент, се възхищават на уменията му с топката.

"Той никога не говореше с мен. Може да сме в ресторанта на клуба и той да е напълно празен. Аз седя на една маса, а той ще отиде да седне на друга. Няма човек, при когото да отиде и да проведе разговор. Не знам дали беше притеснение или нещо друго, но проблемът не беше в мен.

Може да сме двама, да си говорим и да има пет места на масата, но той ще отиде да седна на най-отдалечената маса. Свикнах, защото играх с него в първо в Тотнъм, а така беше и докато бяхме във Фулъм. Казах на другите, че Берба си е просто такъв.

Когато попитах някои от играчите на Манчестър Юнайтед, които играха с него, дали се е държал по същия начин, те ми казаха: "Не". Те просто не са му позволили да се измъква, накарали са го. С нас обаче, когато очевидно беше най-добрият играч, той не го правеше, избягваше ни.

На терена обаче нещата стояха различно. Във Фулъм му беше доста трудно и накрая напусна, но в Тотнъм беше абсолютно невероятен, докосването му, всичко.

Той беше така в съблекалнята и ресторанта, не говореше с никой, но за да бъдем честни, на терена той беше отборен играч. Може да не тичаше колкото някои други, но знаеш, че винаги ще даде точния пас. Винаги имаше тази класа, която може да ти спечели мача, така че му се разминаваше за другите неща.

Когато беше във Фулъм и нещата не му се получаваха, и добавим поведението в ресторанта, ставаше трудна среда. Беше изнервящо, но във Фулъм никой не му викаше, защото беше най-добрият играч.

Беше толкова по-добър от другите, че хората не мислеха, че е тяхно право да кажат нещо дори когато взимаше грешни решения и правеше грешки, което определено се случваше", разказа Бент.