Скандал с високи оценки в жанр мелодрама се вихри в Англия, като замесени са две от големите звезди във футбола. Или по-скоро - половинките им.

Колийн Рууни, съпруга на рекордьора по голове за националния тим и бивша звезда на Манчестър Юнайтед - Уейн, даде старт на сагата. Тя написа в личния си профил в Туитър:

"От години едно бреме тегна над личния ми живот и най-после разрових историята до нейните основи. От дълго време мои истории от личния ми профил в Инстаграм, който е заключен за външни потребители, са издавани на вестник "Сън" (най-жълтия таблоид в Англия). Най-после разкрих кой го е правил. Имах своите подозрения още в началото, но, за да разбера със сигурност, постепенно блокирах всички профили от това да могат да виждат моите лични истории. Оставих само един, а след като изтичането на информация продължи, вече съм наясно кой е - Ребека Варди."

Това е съпругата на Джейми Варди, звезда на Лестър и бивш съотборник на Рууни в националния отбор. Публикацията стана вайръл хит, а медиите в Англия я отразиха.

Реагираха с възмущение хора като треньора на женския национален тим Филип Невил, футболисти, съпругите им...

Не мина много време и Ребека отвърна на обвиненията.

И то - в съобщение под Туитър публикацията на Колийн.

"Открих, че следвам доста хора, които дори не познавам - пише госпожа Варди. - Уверявам, че парите от някакъв вестник не ми трябват, не разбирам какво бих спечелила, за да продавам историите ти. Отвратена съм дори от факта, че се налага да отричам такова обвинение. Просто трябваше да ми се обадиш по телефона, за да обсъдим въпроса. Щях да си сменя паролите, например - защото ако нещо изтича през моя профил, не го правя аз. Така можеше да го спрем. Всъщност, аз те харесвам, Колийн, и това много ме натъжава."

Ребека е бременна и според Джейми Варди, случилото се и обвиненията са я разстроили тежко. Колийн обаче е убедена, че съпругата на нападателя на Лестър е виновна.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos