На фона на игровата, а и огромната финансова криза, около Барселона все по-силно се разразява и секс скандал.

Каталунските медии гръмнаха с новината, че бившият треньор и главен координатор на световноизвестната школа "Ла Масия" - Алберт Бенажес, е разследван за сексуално посегтелство над малолетни.

Един от потърпевшите е подал жалба в полицията, а тъврденията му са, че поне още 60 деца, преминали през академията, са били жертви на Бенажес.

Според разказите на жертвата, пожелал анонимност, Бенажес напълно съзнателно е организирал игри със сексуална насоченост в тренировъчния процес, какрал, също така е карал децата да се събличат пред него. 

А това е човекът, под чието управление "Ла Масия" произведе таланти нато Лионел Меси, настоящият треньор на тима Шави и Андрес Иниеста.

Според каталунските медии скандалът ще стане още по-сериозен, защото хора в клуба са имали информация за случващото се, но са се постарали да я потушат.

Именно новият президент Жоан Лапорта върна Бенажес на поста, но го уволни преди две седмици, когато всъщност полицейското разследване е започнало.

Лапорта обаче все още продължава да твърди, че в обвиненията едва ли има доза истина, а Бежанес е най-добрият човек за поста координатор на "Ла Масия".

За коментар бе потърсен и настоящият треньор на каталаунците - Шави, който сподели:

"Не знам дали наистина се е случило. Той беше мой треньор и никога не съм забелязал подобно нещо при него".